📅 Datum: 8 april 2025
🕛 Tid: 12.00
📍 Plats: Husby-Oppunda sockenstuga (Nyköping)
🚨 När krisen knackar på dörren – är vi redo? 🚨
Välkommen till ett årsmöte som inte liknar något vi haft tidigare. I en tid där samhällets sårbarheter blir alltmer tydliga ställer vi oss frågan: Hur rustade är vi egentligen om en kris skulle slå till?
🔴 Tänk dig ett scenario:
De senaste månaderna har en samhällskris till allvarliga störningar i livsmedelsförsörjningen stört hela landet, inklusive Sörmland. En kombination av extrema väderförhållanden, transportkaos och skenande priser har gjorts att importen av livsmedel strypts, och lokala resurser är nu vår främsta tillgång.
🍽️ Smaka på krisen! 12-13
Som en del av mötet får vi en unik och tankeväckande lunch , komponerad av Jonas Hammar från Solmyra, baserad på enbart lokala Sörmländska råvaror – precis som vi skulle tvingas göra om vi stod inför en långvarig kris.
🛠️ Lär av dem som tar beredskap på allvar 13-13.30
Vi får även höra beredskapsgruppen för Husby-Oppunda sockenstuga berätta hur de planerar och rustar sig för krig och kris – allt från värme och matlagning till samlingslokaler och energiförsörjning samt projektledare Eva Humble för Beredd Nyköping
💬 Årsmöte 13.45-14.30
Efter lunch och föreläsning håller vi vårt ordinarie årsmöte där vi fattar viktiga beslut för Leader Sörmlandskustens framtid – och kanske även diskuterar hur vi kan stärka krisberedskapen i våra bygder .
Vi avslutar mötet med kaffe bulle
📝 Anmälan senast 1 april
Begränsat antal platser! Anmäl dig genom att svara på detta mejl eller kontakta oss på info@leadersormlandskusten.se
Vi ses den 8 april – Vi möter framtiden tillsammans!
🔦 Är du beredd?
Varmt välkommen!
Ledare Sörmlandskusten
📂 Handlingar till årsmötet 📂
📑 Årsredovisning – 📊
📝Dagordning – 📅
📝Verksamhetsberättelse – 📅
📝Lekmannarevisor – 📅
📝Revisionsberättelse – 📅
📌 Ta med dig handlingarna till mötet – vi ses den 8 april! 🚀
Nyfiken på Jonas Hammar?

Utanför Bettna mellan Nyköping och Katrineholm verkar Jonas Hammar som kock och äppelodlare
Jonas vad får vi till lunch?
- Falafel på gråärta från Ösvreta
- Kornbulgur från Varbro
- Mjölksyrade grönsaker från Peterslund
- Slowbakat vildsvin från Bettna
- Ogräs majonnäs
- Äppelmust från Solmyra
- Bröd och smör
Mums!