Sörmlandskusten - en funktionell och hållbar lustgård som förenar stad och land.

Semesterresa till Tyskland gav mersmak

Det är en fantastiskt rolig möjlighet vi har som arbetar med Leader att alltid ha välkomnande kollegor runt om i Europa. Senast var det runt nyår då jag tillsammans med min familj besökte Glaisin, ligger inte långt från staden Ludwigslust, Mecklenburg vorpommen för den som inte vet…

Jag ville passa på att använda min vistelse till att lära mig mer om region Ludwigslusters arbete i den lokala aktionsgruppen. Ämnen, platser och olika studiebesök hittades snabbt och viljan hos medlemmarna och projektsponsorer att delta i konversationen var enorm. Som bilden visar hamnade vi så klart i den lokala nyhetstidningen!

Särskilt intresse utöver målen för LEADER aktionsgruppen ”East Mecklenburg” var bland annat byggandet av Ludwigsluster Brau Manufaktur och havtorns produktion. Raimo Reincke och Silvia Hinrichs kunde kompetent svara på frågor.

Kornelia Barsuhn av BBS START GmbH rapporterade om projekt för att integrera flyktingar och Henrik Wegner, ekonomisk utvecklare av staden Ludwigslust, från aktiviteter och projekt i kommunen i området för ekonomisk utveckling och turism.

Många likheter skulle kunna utforskas i utvecklingsmålen, de utmaningar som möter båda aktionsgrupper är jämförbara.

”I slutet enades de bägge regioncheferna Jacqueline Hellsten och Ingrid Herrmann att de kommer att föreslå sina medlemmar att fortsätta upplevelsen. De ser i synnerhet möjlighet till utveckling av lokala partnerskap och gemensamma projekt för att förbättra marknadsföring i turism och regionala produkter.” Läs mer på deras hemsida… om ni kan tyska förstås.

Här kan ni se presentationen till LAG 7 februari 2017 Samarbetsprojekt

SVZ_Samstag_07.01.2017Här följer fler länkar till några av våra besök:

Bröllopskläder i Glaisin

Hof Denisse

https://www.museum-schwerin.de/

 

 

 

n

Jag heter Jacqueline och ansvarar för Leader Sörmlandskusten

Leave a Reply

*

captcha *