Sörmlandskusten - en funktionell och hållbar lustgård som förenar stad och land.

Ansökan

Ansökningsomgångar och ansökningsförfaranden

Leader Sörmlandskusten har ett öppet ansökningsförfarande med löpande beslut.
Information om prioriterade insatsområden och till vad ni kan söka finner ni under fliken Vår strategi

Ansökan görs i Jordbruksverkets e-tjänst för företagsstöd, projektstöd och miljöinvesteringar. Du hittar den under rubriken E-tjänst.
Det kan vara lite svårt att navigera i E-tjänsten/Mina sidor, ta gärna hjälp av manualen
Ansökan görs i två steg, första steget är en intresseanmälan, leaderkontoret får ett meddelande att ni vill ansöka. Därefter kontaktar vi er och rådgör hur ni kan gå vidare i er ansökan till steg 2. Det finns bland annat ett antal bilagor ni ska fylla i och bifoga, dessa får ni av oss på kontoret.

När ni fyllt i ansökan i Steg 2 tilldelas ni ett journalnummer (2016 xxx) detta skall anges vid alla kontakter fortsättningsvis. Man kan ändra i sin ansökan ända fram till det datum man fått beslut.

Du som fyller i ansökan kommer att behöva söka en fullmakt.

Eftersom att privatpersoner inte kan söka leaderstöd kommer den som fyller i ansökan och representera er organisation, företag eller förening behöva en fullmakt.

Läs mer om fullmakt på Jordbruksverkets hemsida och i E-tjänsten

I vänsterspalten finner ni dokumenten.

Tips: Oftast är det föreningar som söker stöd, därför är det bra att ni förankrar er idé genom att fatta ett styrelsebeslut över era avsikter att söka projektstöd. Det är firmatecknare för föreningen som godkänner att ni får företräda föreningen.